Over

Suehaylee Vergouwen verruilde in 2017 haar backstage pass in voor het podium en sindsdien worden haar verschillende talenten ingezet om mensen te inspireren, entertainen of een positieve impact te maken.

Wat ze komt brengen varieert van spoken-word performances tot rap tot toch net iets meer theater. Zij is een autodidactisch kunstenaar met een sterke maatschappelijke betrokkenheid en is te boeken als spoken word-artiest, workshop docent, voice-over & host.

Met een rauw randje, een eigenzinnige flow en haar muzikaliteit onderscheid ze zich en wordt ze regelmatig uitgenodigd om haar stem te laten horen. Zo bracht ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble & Stichting Vluchteling een ode aan de vrede in Tivoli Vredenburg en stond ze niet lang daarna op het Crossing Borders festival in Den Haag in een rap cypher met een anti racisme uiting.

Met haar ruime ervaring in het welzijnswerk en haar passie als maker, komen twee belangrijke drijfveren samen in het geven van workshops en organiseren van waardevolle projecten voor met name de meest kwetsbaren. Zo was zij ook onderdeel van de #WEnotME campagne van non-profit The Present Movement en heeft zij een subsidie ontvangen van het Letterenfonds waarmee zij op dit moment een maatschappelijk kunstproject aan het vormgeven is.

 


© Suehaylee Vergouwen